Blitz issues

Problems with your PC? Is your game screwed? Need advice? Let us know in here, we may be able to help.

Moderators: Maltloaf, Board of Directors

User avatar
Coopes
Oberleutnant
Oberleutnant
Staffelkapitan
Posts: 730
Joined: Fri Apr 03, 2015 1:50 am

Re: Blitz issues

Post by Coopes » Fri Oct 25, 2019 3:53 pm

FIXED!!!

Toast the Compatibility tick worked. I told the launcher64.exe to run windows 7 compatible and bang i connected to ATAG server. Looks like im in business!
Image

User avatar
Donkey
Pilot Officer
Pilot Officer
Adjutant
Staff
Posts: 2308
Joined: Thu Jul 03, 2014 9:21 am
Location: Bomber *Command* County :D - Buckinghamshire, England

Re: Blitz issues

Post by Donkey » Fri Oct 25, 2019 3:54 pm

Excellent news! Good thing to know.
Image

User avatar
Toast
Warrant Officer
Warrant Officer
Staff
Posts: 279
Joined: Sat Sep 05, 2015 7:20 pm
Location: West Sussex, England.

Re: Blitz issues

Post by Toast » Fri Oct 25, 2019 5:45 pm

Coopes wrote:
Fri Oct 25, 2019 3:53 pm
FIXED!!!

Toast the Compatibility tick worked. I told the launcher64.exe to run windows 7 compatible and bang i connected to ATAG server. Looks like im in business!
:nice:
Image

User avatar
Kraut
Unterfeldwebel
Unterfeldwebel
Posts: 74
Joined: Sun Dec 08, 2013 12:52 am
Location: Boulder, Colorado

Re: Blitz issues

Post by Kraut » Sun Oct 27, 2019 7:26 pm

I'm getting this exact same issue. I have already disabled all my other network adaptors.

Strange thing is, I can get into some servers after waiting on the load screen for 10min or so, other servers I can't get in to at all.

During our training night I could get into ATAG after an extremely long load, but DangerDogz would give me "serverfailedauthentication" almost immediately.

Also, if my load screen timesout, I have to restart the whole game before I can try any connection again. After one timeout, all server connections don't even start without restarting the game first
Image

User avatar
Kraut
Unterfeldwebel
Unterfeldwebel
Posts: 74
Joined: Sun Dec 08, 2013 12:52 am
Location: Boulder, Colorado

Re: Blitz issues

Post by Kraut » Sun Oct 27, 2019 7:52 pm

Seems to be fixed for me by browsing to the Steam install dir and setting compatibility mode to win7 and run as admin on Launcher64.exe.
Image

User avatar
Digby
Warrant Officer
Warrant Officer
Staff
Adjutant
Posts: 322
Joined: Tue Jun 27, 2017 9:12 pm

Re: Blitz issues

Post by Digby » Sun Oct 27, 2019 9:24 pm

Toast wrote:
Thu Oct 24, 2019 10:41 pm
http://dangerdogz.com/forums/topic/1254 ... ltiplayer/

Found this, ? Compatibility. Used to work only windows 7 but mine is unticked now so I guess this is updated. Might be worth a look if not already thought about.
Toast you beautiful man! This fixed my game freezing when creating and requiring an Alt + Tab to load! I assume this shall also fix the server not loading issues! :B: :D

Interesting that limiting the affinity of the sim--the number of CPU cores it may use--seemed to cure the issue too. So it seems to be related to how the game / windows 7 utilises cores.
'To fly through cloud, through storm, through night.
Unerring, and to keep their purpose bright
Nor turn, until their dreadful duty done,
Westward they climb, to race the awakened sun'

User avatar
Digby
Warrant Officer
Warrant Officer
Staff
Adjutant
Posts: 322
Joined: Tue Jun 27, 2017 9:12 pm

Re: Blitz issues

Post by Digby » Sun Oct 27, 2019 9:28 pm

Guys, are those experiencing this issue running manually overclocked CPUs? I believe this issue is related to running a manual overclock--as opposed to letting Intel Turbo Boost overclock the CPU autonomously.
'To fly through cloud, through storm, through night.
Unerring, and to keep their purpose bright
Nor turn, until their dreadful duty done,
Westward they climb, to race the awakened sun'

User avatar
Shadepiece
Leutnant
Leutnant
Posts: 1021
Joined: Fri Jan 22, 2016 7:33 am

Re: Blitz issues

Post by Shadepiece » Sun Oct 27, 2019 9:59 pm

Yup had the same issue, thanks for the help in this thread gents!
Image

Post Reply