Hotkey keybind to HOTAS

Anything and everything to do with Teamspeak goes in here.
User avatar
Mooch
Serzhant
Serzhant
Posts: 56
Joined: Sun Jun 04, 2017 3:47 am
Location: Ottawa, Ontario, Canada

Re: Hotkey keybind to HOTAS

Post by Mooch » Tue Nov 20, 2018 12:32 am

I was having a problem with TS last week. I frequently lose my PTT and just go to Options, Hotkeys to set it. Last week it was refusing to accept my binding and then decided on its own to bind it to a different button on the stick. I was able to fix it by going into Options, Capture and setting the button there. Maybe that will do it.

cheers,

Mooch

User avatar
Frederf
Leytenant
Leytenant
ACG Staff
Posts: 186
Joined: Tue Feb 16, 2016 11:00 pm

Re: Hotkey keybind to HOTAS

Post by Frederf » Tue Nov 20, 2018 7:52 pm

Tools>Options>Hotkeys>
Try changing the drop down menu selection: Keyboard & Mouse Only / Default

User avatar
Tex
Starshiy Serzhant
Starshiy Serzhant
Contributor
Posts: 575
Joined: Sat Mar 19, 2016 4:53 pm
Location: Dallas, Texas USA

Re: Hotkey keybind to HOTAS

Post by Tex » Sun Nov 25, 2018 8:13 pm

I have failed to fix this problem and worry I have made it worse. I uninstalled Teamspeak and started over. No luck. I checked to make sure there were no buttons or switches activated on joystick and throttle quadrant. No luck. I switched to keyboard and mouse only. No luck. I switched the usb port for the joystick to another spot. No luck.
I now cannot get "permission" to join the 495 channel. Not sure what I did to cause that one.
Any one fix a similar problem?
ImageHowdy Ya'll!

User avatar
WickedFox
Serzhant
Serzhant
Posts: 24
Joined: Thu Jan 31, 2019 11:05 pm
Location: Kristiansund, Norway

Re: Hotkey keybind to HOTAS

Post by WickedFox » Sat Feb 02, 2019 12:42 pm

Did u get this fixed Tex ?
If not check to see if there is any DLL libraries left after unsinstalling TS, or in the least reboot before reinstalling it so that
Win can remove the files that is flagged,, On occation a reinstall without rebooting will not overwrite an already existing file
but just skip it.. I guess programmers are not flawless :D :D
Sounds to me as a library problem (DLL).

Cheers
Fox
WickedFox
Aut viam inveniam aut faciam. (I shall either find a way or make one)
Ave ACG, morituri te salutant. (Hail, ACG, those who are about to die salute you.)

User avatar
Kai Lae
Starshina
Starshina
Posts: 559
Joined: Sun Dec 06, 2015 1:05 am
Location: The land of Cheese, Beer, and Harley Davidsons

Re: Hotkey keybind to HOTAS

Post by Kai Lae » Tue Feb 05, 2019 6:44 am

Whenever I have a problem with this it's because windows 10 has decided to reorder which USB device is #1 and #2.
Image

User avatar
WickedFox
Serzhant
Serzhant
Posts: 24
Joined: Thu Jan 31, 2019 11:05 pm
Location: Kristiansund, Norway

Re: Hotkey keybind to HOTAS

Post by WickedFox » Sun Feb 10, 2019 1:21 am

Tex wrote:
Sun Nov 25, 2018 8:13 pm
I have failed to fix this problem
Any one fix a similar problem?
If it's still relevant Tex :
Yes i had that problem with my Warthog, I ended up with first assigning a "dead" function key (F22) in the warthogs virtual keyboard to a button on the stick i wanted to use for PTT then started TS and pressed that button and it all worked...
It seems TS does not want to read a joystick button from A thrustmaster setup that is programmed, it just doesent reckognice the "Combined" stick, but rather wants to look for the single entities wich now is "virtually disconnected"
Ts recomends using a dead key for PTT so.... However if assigning a keyboard press to your stick is not an option for you
I am at a loss w/o hearing more about your setup :)
WickedFox
Aut viam inveniam aut faciam. (I shall either find a way or make one)
Ave ACG, morituri te salutant. (Hail, ACG, those who are about to die salute you.)

User avatar
Dange
Starshiy Serzhant
Starshiy Serzhant
Contributor
Posts: 314
Joined: Thu Jan 02, 2014 7:32 pm
Location: Penetang. Ontario Canada

Re: Hotkey keybind to HOTAS

Post by Dange » Sun Feb 10, 2019 1:40 am

I have a CH combat joystick and I went to the 'set up ' in teamspeak and used a ' pinky ' button on the stick and it works jusy fine .

Dange
Image

Post Reply